CE ESTE TERAPIA BOWEN?

Terapia Bowen, sau Bowtech, prescurtare de la ,, Bowen Technique” , reprezinta o tehnica terapeutica manuala relativ noua, insa extrem de eficienta si delicata. De cativa ani aceasta tehnica a patruns si in Romania, chiar daca in multe state din Europa si America se lucreaza deja cu casele de asigurari

Aceasta terapie nu seamana cu niciuna dintre cele ce exista pana in prezent, iar rezultatele uimitoare acesteia ne incredinteaza sa afirmam faptul ca este Terapia Secolului XXI. 

Bowen functioneaza pe baza inteligentei organismului, fiecare celula este un nucleu de inteligenta, putem chiar spune ca este un organism in miniatura. Un exemplu al inteligentei corpului este atunci cand ne taiem la deget, involuntar acesta va initia un proces de cicatrizare a ranii pentru a o vindeca. Prin Bowen se activeaza aceste  mecanisme de autovindecare ale corpului ce vor ajuta la regenerarea organismului. Odata activat acest proces  se va desfasura in jur de 5-7 zile, de aceea este de ajuns doar o singura sedinta pe saptamana. 

Prin Bowtech, corpul intra intr-un proces natural de regenerare, practic reprogramam sau ajutam corpul sa isi recapete matricea originala de sanatate.

CUM FUNCTIONEAZA BOWTECH?

Terapia consta in aplicarea unor miscari pe anumite puncte din corp. Aceste miscari pot fi aplicate pacientului pe pat, masa de masaj, pe scaun sau in picioare, insa pentru copilasi este mult mai simplu: miscarile pot fi aplicate si in timp ce se joaca. Se roleaza  timp de cateva secunde anumite structuri precum fascia, ligamente, tendoane sau articulatii. Foarte importante sunt pauzele (2 minute), acestea dand ragaz corpului sa proceseze acele miscari specifice fiecarui pacient si astfel se declansaza un process de autovindecare. Terapia dureaza intre o jumatate de ora si 50 de minute.

Astfel, Terapia Bowen actioneaza asupra intregului organism, adresandu-se: sistemului nervos, sistemului muscular, sistemului osos, aparatului digestiv, sistemului respirator , sistemului cardio-vascular, sistemului reproducator, sistemului endocrin, aparatului urinar. 

Recomandari pentru dupa terapia Bowen

Odata ce ati beneficiat de un tratament Bowen ati si facut deja  primul pas spre vindecarea naturala. Timp de aproximativ 5-7 zile corpul va lucra intens asupra afectiunilor corpului. Partea interesanta este ca acest control al corpului, de vinecare ,nu este doar asupra organismului, ci si asupra partii emotionale sau psihicului.

  1. Apa

Apa este primul si cel mai important element in activitatea de regenerare deoarece aceasta furnizeaza corpului conditii mai eficiente de lucru asupra regenerarii organismului. Cunoastem cu totii ca suntem in proportie de 75-76% apa. Recomandat este sa se consume 30 ml/kg corp, adica o persoana ce are 50 de kg, este necesar sa aduca corpului un aport de apa( nu lichide in general, ci apa) de 1,5 L. Indicat este sa se discute cu terapeutul despre acest aspect, deoarece intervin mai multe variabile in stabilirea aportului optim.

De asemenea apa este importanta si pentru faptul ca organismul intra intr-un proces de detoxifiere, de eliminare a toxinelor.

  1. Miscare

In ziua tratamentului, dupa terapie, incercati sa evitati statul pe scaun pe o perioada de ore. In acest sens este indicat ca la o jumatate de ora sa va ridicati, sa faceti cativa pasi, niste scurte miscari. Daca se sta intins pe pat, nu este musai ridicatul. Miscarea este importanta si pentru a elimina orice discomfort este necesar o mica plimbare. In acest sens circulatia sangvina va fi stimulata si, totodata, drenarea limfatica.  Orice senzatie va aparea, aceasta va fi de scurta durata.

  1. Combinarea cu alte terapii/masaj

Cand efectuam sedintele de terapie Bowen recomandam sa nu se combine cu alte terapii , masaj, , ultra sunete, etc. Motivul este unul simplu: exista posibilitatea ca acestea sa anihileze efectul sa raspunsul natural al corpului ce si-a activat mecanismele de autovindecare.

  1. Baile fierbinti sau reci

De asemenea, este indicat sa se evite extremele termice: nici apa fierbinte nu este indicata (cu atat mai mult cand facem terapie Bowen) nici apa rece, deasemenea.

                Terapia Bowen si-a dovedit eficacitatea in tratarea multor afectiuni atat acute cat si cronice. Bowtech va functiona impreuna cu corpul, in ritmul sau, niciodata impotriva acestuia, fiind o terapie neinvaziva, nedureroasa, naturala si eficienta.

Pentru mai multe detalii contactati terapeutul Neculae Ene: 0757 509 101.

ISTORIA darului lui TOM BOWEN

     Istoria Terapiei Bowen este, pe cat de spectaculoasa ca eficienta, pe atat de incredibila ca aparitie.

   Tom Ambrose Bowen este fondatorul  a ceea ce numim astazi BOWTECH . Acesta s-a nascut la data de 18 aprilie 1916, fiind cel de al treilea copil si, totodata, singurul fiu al familiei Wiliam si Norah Bowen. Tom Bowen avut doua surori mai mari, pe nume Norah si Beatrice si o sora mai mica – Agnes.

 

     Parintii lui Bowen au ajuns in Australia in jurul anului 1910, venind din Wolver Hampton – Marea Britanie. Acestia s-au stabilit la Brunswick, o suburbie a orasului Melbourne, locul unde  s-a nascut Tom.

 

    Precum fiecare copil are aspiratii sa imbratiseze o anumita meserie atunci cand va creste, Tom Bowen a stiut de mic ceea ce isi doreste: sa devina doctor pentru a vindeca oamenii. Tatal sau,Willian Bowen care era tamplar de meserie, n-ar fi acceptat niciodata ca vreunul dintre ai sai copiii sa primeasca prea multa educatie, fiind de parere ca daca stii sa faci o meserie nu mai ai nevoie de studii inalte. Astfel, la varsta de 16 ani, fara a avea vreun cuvant de spus in fata tatalui sau, Tom Bowen a devenit tamplar si a  lucrat alaturi de tatal sau in aceasta meserie.

 

     Dupa ce s-a casatorit, sotia lui, Jessie, suferind de astm necesita si foarte des   spitalizarea pentru  usurarea respiratiei. De aici incepe sa se materialieze dorinta latenta a lui Tom Bowen pe care o avea de mic: vazand ca nu starea sotiei se amelioreaza pe moment dar nu se vindeca, Tom a inceput sa invete cum sa-si ajute sotia sa depaseasca acele crize de astm si ii aplica periodic tratamente, folosind propriile sale miscari si proceduri. Starea de sanatate a lui Jessie incepea sa se imbunatateasca constant, ajungand pana in momentul in care nu mai avea nevoie nici de medicamente si nici de spitalizare, totul datorita metodei lui Tom Bowen.

            Astfel a inceput sa aplice astfel de miscari si altora si curand vestea s-a raspandit si multa lume a aflat ca Tom avea metoda sa proprie de a-i ajuta pe cei in suferinta. In timpul zilei Tom lucra ca tamplar, iar seara cand ajungea acasa se ocupa de cei care veneau la el pentru a primi si ei sedinte de terapie, pentru diverse probleme de sanatate.

 

    Astfel, s-a estimat ca Tom Bowen trata aproximativ 14 pacienti pe ora, iar ca numar de sedinte, acesta aplica 2-3 sedinte, dupa care se insanatoseau. De asemenea, a extins terapia de la tratarea oamenilor la tratarea animalelor. Tom  Bowen trata si caini, pisici sau cai.

 

     Desi Tom nu avusese studii in domeniul medical, a devenit un terapeut respectat, tratand in mod cu regularitate 13.000 pacienti pe an. Aceste date statistice au fost verificate in anul 1975, de catre un studiu demarat de Guvernul Australian referitor la activitatea terapeutilor de medicina alternativa si complementara.

 

   Atunci cand Tom Bowen era intrebat de unde si cum i-au venit in minte aceste miscari si proceduri cu totul spectaculoase,  raspunsul sau era intotdeauna acelasi: ,, A fost un dar de la Dumnezeu!”