INTREBARI FRECVENTE

O sedinta de terapie Bowen dureaza intre 40 si 60 de minute.

Este recomandat ca pacientul la prima vizita la cabinet sa aduca cu el si concluziile medicale/radiografii, care i-ar fi de folos terapeutului pentru abordarea cazului.

Imbracamintea se recomanda a fi una subtire, lejera, tocmai pentru a facilita procesul de relaxare din cadrul terapiei si pentru a se efectua mai delicat miscarile.

Un numar fix de sedinte pana cand un pacient ajunge sa amelioreze si sa-si vindece afectiunile, nu exista. Rezultate, chiar remarcabile, se pot simti cand din prima sedinta, insa totul depinde de la caz la caz. Este bine de stiut ca in proportie de 95% dintre persoane raspund destul de rapid la aceasta neinvaziva terapie.

Sedintele de terapie se vor face o data pe saptamana, deoarece timp de 4-7 zile corpul va lucra intens la vindecare. Daca pacientul isi va provoca o anumita recadere, atunci poate beneficia iarasi de terapie, chiar daca ultima sedinta a fost in aceeasi saptamana.

Nu exista nicio contraindicatie intre medicina alopata si Bowen. Din contra, recomand ca pastilele sa se administreze corect in continuare. Exista nenumarate cazuri cand nu a mai fost nevoie sa se administreze pastile .

Desigur! Putem beneficia de terapie atat cu scopul de a preveni cat si cu scopul de a trata. Care varianta este mai buna este de la sine inteles. Exista persoane care vin pentru ca o data pe saptamana isi dedica o  ora in care se relaxeaza, se detaseaza si se deconecteaza de la problemele cotidiene, prevenind dezvoltarea afectiunilor si favoriand eliminarea stressului (boala secolului nostru, din pacate

Terapia Bowen nu va face niciodata rau deoarece corpul fiecaruia este cel care realizeaza regenerarea. Acesta nu-si va face niciodata rau siesi, ci va actiona in armonie cu ritmul acestuia.

  1. Va rugăm să nu rămâneţi în poziţia aşezată, în ziua tratamentului mai mult de jumătate de oră. La fiecare jumătate de oră, în timpul zilei, ridicaţi-vă şi acordaţi-vă câteva minute pentru o plimbare uşoară. Acest lucru este vital pentru re-echilibrarea corpului dumneavoastră.
  2. Vă rugăm să nu practicaţi sporturi de contact, cel puţin 24 de ore după tratament. În funcţie de severitatea afecţiunii dumneavoastră, s-ar putea să fie necesar să nu practicaţi astfel de sporturi, o săptămână.
  3. Pentru a vă ajuta corpul să elimine toxinele, va fi necesar să beţi 6-8 pahare de apă pe zi. Dacă aveţi senzaţie de greaţă aceasta nu trebuie să vă îngrijoreze – este doar reacţia datorată eliminării toxinelor din organism.
  4. Dacă aveţi senzaţii de durere, pe care nu le-aţi mai avut, poate fi un semn bun, deoarece corpul începe să-şi recapete poziţia anatomică normală.
  5. Pentru a îndepărta orice disconfort, plimbaţi-vă cît mai mult posibil; orice senzaţie este doar temporal şi nu va dura mai mult de câteva ore. Plimbarea stimulează circulaţia sanguină şi ajută la drenarea limfatică a toxinelor acumulate în organismul dumneavoastră.
  6. Bowen nu trebuie combinată cu alte terapii cum ar fi masajul, chiropractica, fizioterapia, reflexoterapia, pasele energetice, ultra-sunetele, deoarece acestea vor anihila efectul masajului delicat efectuat prin terapia Bowen.
  7. Nu faceţi duşuri sau băi fierbinţi, nici duşuri scoţiene; băi şi duşuri calde sunt permise.
  8. Dacă afecţiunea dumneavoastră este cronică, vă rugăm să nu renunţaţi uşor deoarece ar putea fi necesar încă un tratament pentru a vă îndrepta spre vindecare. Amintiţi-vă că afecţiunea dumneavoastră cronică nu a apărut peste noapte.
  9. Bowen s-a dovedit a fi o terapie sigură, ne-manipulativă, ce ajută corpul să-şi restabilească starea de armonie proprie. Bowen nu acţionează împotriva corpului, ci împreună cu acesta, în ritmul său.

 

Este important ca terapeutul sa fie deschis si sa aiba rabdare cu fiecare pacient in parte, iar pacientul sa vina cu incredere la terapeut. Terapia va lucra chiar daca crezi sau nu in ea, dar cel mai important aspect in acest context il reprezinta, pe langa profesionalismul din toate punctele de vedere al terapeutului, legatura bazata pe incredere si respect dintre pacient si terapeut.